FAMILJEN SOM KÄRNA


Hos oss växer valpar upp i en miljö där det händer mycket hela tiden. Valparna är en del av familjen redan från födseln och våra två barn är med och tar hand om valparna lika mycket som vi vuxna, vilket är mycket värdefullt för den blivande familjehunden.


Aktuella kullar finner Du under fliken
"På gång just nu".


GODA RÅD INFÖR VALPKÖPET

1.

EN VÄN FÖR LIVET


Det är viktigt att inte ha bråttom in i hundköpet utan planera ordentligt och låt processen ta sin tid.


Det är lätt att bli kär i "vilken valp som helst" under ett valpbesök. Ett gott råd är att besöka olika uppfödare redan i planeringsstadiet för att få en bild av den blivande mamman och ev. hemmavarande avkommor. På detta vis får Du som köpare en känsla för såväl de blivande valparnas personligheter såsom kontakten med uppfödaren.


För oss är det viktigaste att Du som köpare ska få en valp som passar just Dig, så köp inte "första bästa valp" - den ska vara en familjemedlem en lång tid framöver!



2.

VILKEN VALP PASSAR MIG?


Fråga Dig själv, ärligt, vilken typ av hund som passar Dig och Din familj. Vilka egenskaper är viktiga och vad vill Du "använda" hunden till i framtiden?


Ett gott råd är att först och främst utgå ifrån mammans mentalitet när det är dags att besöka valparna. Här är informationen Du samlade på Dig under besöket hos uppfödaren innan valpningen av stort värde! Hur var mamman när Du träffade henne? Vilka egenskaper har mamman (eller hennes mamma) nedärvt till sina tidigare valpar? Vilken känsla fick Du av flocken? osv.

     Utifrån mammans egenskaper och Dina egna önskemål kan Du sedan observera valparna vid valpbesöket för att på ett ungefär avgöra vilka valpar som Du är mer eller mindre intresserad av. Tänk dock på att valparna är små och orkar socialisera mindre stunder så boka hellre fler besök med någon veckas mellanrum  för att se deras rätta "jag".


Ett annat gott råd är att inte välja valp efter dennes färg. En havanaisvalp är fantastiskt söt, speciellt om den har en bläs och är röd/sobel, men pälsens färg kan förändras över tid och därmed bör pälsfärgen vara sekundärt i Ditt önskemål av valp.

3.

KASTRERA ELLER EJ?


Det finns många åsikter och skrönor kring ämnet kastrering, speciellt när det kommer till hanhundar.


Ett gott råd är att ta en titt på nedanstående text om Du går i tankar om kastrering.



VILL DU VARA MED VÅRT TEAM?


Skulle Du vara intresserad av eller nyfiken på att vara fodervärd och samarbeta med oss och på så sätt vara en del i vårt framtida avelsarbete?
Hör av Dig så berättar vi mer!


Varmt välkommen in med Din intresseanmälan för kommande valpar!